logo
RNTV Live

Peste o mie de elevi, în vizită la Muzeul Eparhiei din Buzău/ FOTO

CQ2B5586-1.jpg
Ștefan Petre

În perioada cuprinsă între februarie și septembrie 2023, Muzeul Bisericesc Eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a fost vizitat de peste 1000 de elevi din județele Buzău și Vrancea.

Tinerii au avut oportunitatea de a explora expoziții de artă bisericească, tipărituri vechi și alte artefacte valoroase din patrimoniul muzeului bisericesc aflat în județul Buzău.

Pe timpul vizitelor, elevii au fost ghidați de pr. Dan Necula, consilier eparhial în cadrul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul, alături de muzeografele Ecaterina Stroe și Alina Avram.

Cei mici au fost conduși prin cele 13 săli tematice și 2 holuri ale muzeului, unde au putut admira colecțiile de icoane, cărți bisericești, obiecte de cult, documente referitoare la istoria străveche a eparhiei, tablouri celebre realizate de pictorii Nicolae Teodorescu și Gheorghe Tattarescu în secolul al XIX-lea, veșminte liturgice, țesături și alte elemente de patrimoniu originare din județele Buzău și Vrancea.

De asemenea, copiii au primit broșuri informative pentru a afla mai multe despre muzeu și au fost încurajați să viziteze și Catedrala Voievodală „Adormirea Maicii Domnului,” care se află în apropiere.

Sursă: Basilica

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor