Peste 8,5 tone de tutun confiscate în România

whatsapp-image-2023-11-13-at-17-26-10
Dumitrache Catalina

Poliția Capitalei din România a efectuat 16 percheziții în patru județe (Călărași, Ilfov, Dolj și Mureș), confiscând peste 8,5 tone de tutun în urma unui dosar penal privind săvârșirea de infracțiuni economice. În urma cercetărilor, s-a stabilit că 12 persoane, folosind nume fictive, ar fi deținut și comercializat aproximativ două tone de tutun de fumat între septembrie 2023 și prezent. Tutunul era vândut prin intermediul firmelor de curierat, iar prețul varia între 120 și 180 de lei pe kilogram.

La data de 26 noiembrie 2023, au fost efectuate 16 percheziții domiciliare, iar polițiștii au identificat și ridicat peste 1,5 tone de tutun prelucrat și în curs de prelucrare, depozitat în condiții improprii. Prejudiciul estimat cauzat bugetului de stat, prin neplata accizei, este de 915.064 de lei. În urma perchezițiilor, au fost confiscate și alte bunuri, printre care un aparat de mărunțit tutun, cântare electronice, laptop-uri, telefoane mobile și documente relevante.

Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore în legătură cu acest caz. Cercetările sunt conduse de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, și vizează săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal și deținere sau comercializare pe teritoriul României a produselor accizabile fără marcă sau cu marcă necorespunzătoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor