logo
RNTV Live

Peste 20 000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni. Nu renunță la proteste/ FOTO

greva-profesori-3
Erika Stoica

Peste 20 000 de profesori au plecat în marș spre Cotroceni. Nu renunță la proteste.

Tensiuni din ce în ce mai mari în întreaga țară din cauza protestelor profesorilor, după ce negocierile la nivel înalt au eșuat, iar revendicările dascălilor nu au fost îndeplinite.

Astfel, chiar în aceste momente profesorii sunt în marș din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni. Liderii de sindicat cer să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis.

Negocierile purtate marți cu premierul Nicolae Ciucă la Guvern au eșuat. Liderii celor trei sindicate din învățământ au anunțat că greva generală din școli și protestele continuă.

Printre revendicările profesorilor se numără și

  • Majorarea salariilor personalului din învățământ, în conformitate cu importanța socială a muncii prestate, plecând de la principiul salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic;
  • Instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației;

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor