logo
RNTV Live

Peste 2.000 de situații de urgență într-o singură zi

a adormit la volan medicală sursă foto ziuadevest.ro
Erika Stoica

În prima zi a acestei săptămâni, pompierii militari au intervenit în peste 2.000 de situații de urgență înregistrate la nivel național. Salvatorii au fost implicați într-o varietate de misiuni, acoperind o gamă largă de situații de risc.

Pentru stingerea incendiilor, au fost efectuate 102 intervenții. Echipele SMURD au răspuns la 1.573 de cazuri, acordând prim ajutor în 1.563 de situații și efectuând 10 intervenții de descarcerare. Salvatorii au intervenit în 42 de misiuni pentru deblocarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. Au fost înregistrate alte 319 situații în care pompierii au acționat în sprijinul comunităților.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice periculoase, echipele operative au intervenit în 51 de localități din 15 județe pentru a înlătura efectele generate de vremea rea. Datorită precipitațiilor abundente, pompierii au evacuat apa din 2 case, 7 beciuri, 13 curți și 6 străzi.

Efectele fenomenelor meteorologice au implicat îndepărtarea elementelor de construcție de la acoperișurile a 12 imobile și 1 anexă, precum și degajarea a 87 de copaci și 7 stâlpi căzuți. În urma acestor evenimente, au fost avariate 5 case, 7 blocuri de locuințe și 16 autovehicule.

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale și 2 drumuri județene din cauza copacilor căzuți pe carosabil. De asemenea, traficul feroviar a fost afectat pe 1 linie principală și 1 linie secundară.

Au fost înregistrate avarii în alimentarea cu energie electrică în 14 localități din trei județe, afectând aproximativ 6.500 de consumatori finali nealimentați. Echipele specializate prezente în teren au acționat pentru remedierea situațiilor în cel mai scurt timp.

Pentru gestionarea fenomenelor prognozate în această perioadă, au fost activate grupele operative la nivelul a 21 de județe. În ceea ce privește avertizarea populației, au fost transmise 32 de mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor