logo
RNTV Live

Peste 11 mii de elevi navetiști în Prahova. Unii abandonează școala din cauza lipsei de bani

big-video-berlin-reguli-noi-la-inceput-de-an-scolar-elevii-trebuie-sa-aiba-un-test-covid-negativ-1628576041.v1-1024×576
Tudor Teodora

În Prahova, abandonul școlar cauzat de costurile prea mari cu naveta începe să devină o realitate. Consiliul Județean al Elevilor cere gratuitate pentru transport în detrimentul decontului pentru cei care învață în altă localitate decât cea de domiciliu. Semnalele din tren arată că din ce în ce mai puțini elevi vin la școala deoarece nu au banii necesari să plătească abonamentul de transport. 

În Prahova sunt 11.7575 de elevi navetiști. Există și cazuri în care copiii nu mai vin la ore din cauza problemelor financiare ce nu le permit să achite abonamentul.

„Fiind prevăzut termenul de decont în locul gratuității, ne lovim de noi obstacole în asigurarea accesului la educație. Sunt numeroase familii care nu își permit să achite și apoi să aștepte acest decont. Care se face și nu prea. Sau durează foarte mult”, a precizat David Ristea, președinte al CJ al Elevilor.

Elevii care fac  naveta la școală pentru că învață în altă localitate decât cea de domiciliu plătesc din banii proprii abonamentele de transport, pentru ca mai apoi să primească sumele prin decont, în loc să beneficieze de transport gratuit, potrivit proiectului legii învățământului preuniversitar. Totodată elevii ar putea să nu mai primească nici suma forfetară cu plata în avans, cum este în prezent, decât în situația în care ei “nu pot beneficia de transportul public local de persoane prin curse regulate”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor