logo
RNTV Live

Peste 1000 de polițiști, la datorie în perioada minivacanței de 1 Decembrie

RCA-politie-1513×919
Dumitrescu Vlad

Peste 1.000 de polițiști prahoveni for fi prezenți la datorie, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Totodată, reprezentanții IJP Prahova au formulat și o serie de recomandări pentru șoferi, dar și pentru prahovenii care pleacă de acasă pentru mai multe zile, în această perioadă.

Zilnic,  peste 250 de polițiști de ordine publică și rutieră, dar și din cadrul altor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul evenimentelor din județ cât și în proximitatea acestora, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Peste 70 de polițiști rutieri vor acționa zilnic pentru fluidizarea traficului rutier și vor desfășura acțiuni rutiere pentru a preveni accidentele de circulație prin combaterea excesului de viteză, precum și pentru depistarea șoferilor care încalcă normele rutiere. Vor fi vizați și conducătorii auto care aleg să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise, echipajele fiind dotate cu aparate etilotest și cele DrugTest.

La data de 1 decembrie a.c., în contextul manifestării dedicate Zilei Naționale a României, pentru prevenirea oricăror evenimente negative cu impact asupra climatului de ordine și siguranță publică, în intervalul orar 9.30-14.00 și 18.30-20.00 va fi constituit un dispozitiv de poliție rutieră, siguranță publică și investigații criminale format din polițiști din cadrul Poliției Municipiului Ploiești.

Recomandări pentru conducătorii auto

Polițiștii prahoveni îi sfătuiesc pe șoferi ca, în condițiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, să fie mai atenți și să-și păstreze calmul la volan, fără sa bruscheze comenzile vehiculului.

“Păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să puteți opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.

Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți! La drum lung, planificați-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți distanțe excesive într-o singură zi. Este indicat să opriți din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde și a vă reface forțele!

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă”, au transmis polițiștii.

Hoții nu au vacanță

“Pe de altă parte, vă reamintim să nu vă lăsați locuințele descuiate, dacă plecați în vacanțe, această perioadă fiind una propice pentru răufăcătorii care urmăresc să comită furturi cu prilejul deplasărilor dumneavoastră de la domiciliu pe perioade mai lungi.  De asemenea, nu vă lăsați obiecte de valoare în interiorul autoturismelor, mai ales în locuri la vedere, indiferent dacă ați parcat mașina într-o parcare special amenajată sau pe străzi lăturalnice, mai puțin circulate! Puteți fi victima unei infracțiuni.

Totodată, vă readucem aminte faptul că puteți folosi doar materiale pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.

Pe această cale, vă recomandăm să supravegheați îndeaproape copiii, întrucât aceștia pot fi tentați să folosească articole pirotehnice obținute de la comercianți neautorizați.

Pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă, precum şi pentru evitarea apariţiei unor situaţii conflictuale de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică în această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova recomandă cetățenilor să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură”, au mai transmis reprezentanții IJP Prahova.

În cazul în care sunteți martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocial, solicitați ajutorul celei mai apropiate patrule de poliţie sau apelați la numărul unic de urgenţă 112.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor