logo
RNTV Live

Depășirea limitei cu peste 100 km/h = 6 luni fără permis!

https___www.promotor.ro_wp-content_uploads_2017_05_16333221_1-is-the-speedometer-reliable-in-telling-me-my-vehicles-real-time–1024×640
Ștefan Petre

Încălcarea limitei de viteză cu peste 100 de km/h poate duce la suspendarea exercitării dreptului de a conduce, pentru 180 de zile. În cazul săvârșirii unei fapte similare, perioada suspendării talonului ar putea crește cu 30 de zile.

Având ca obiectiv modificarea OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aceste sancțiuni sunt prevăzute într-un proiect legislativ, adoptat luni de Senat, potrivit Agerpres, agenție de presă citată de Știrile Pro TV.

Paragraf din raportul întocmit de comisiile de specialitate: „în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”.

Aceste schimbări au rolul de a crește gradul de siguranță rutieră și de a face conducătorii auto să conștientizeze că viteza poate avea consecinţe grave asupra vieţii, integrităţii şi sănătăţii personale a celorlalţi participanţi la traficul rutier, dar şi a celor care se află în apropierea acestuia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor