logo
RNTV Live

Peste 1.600 de misiuni gestionate în ultimele 24 de ore de pompierii militari

incendiu Capitală
Erika Stoica

În ultimele 24 de ore, echipajele de pompieri militari au fost mobilizate la peste 1.600 de intervenții pe întreg teritoriul național, într-o luptă constantă pentru a proteja viețile și bunurile comunităților afectate.

Cele mai intense operațiuni au avut loc în zona București–Ilfov și în județele Prahova, Mureș și Cluj, unde solicitările au fost extrem de numeroase.

Majoritatea intervențiilor au vizat acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, cu echipajele SMURD care au intervenit pentru a asista medical peste 1.300 de persoane aflate în situații de urgență. În paralel, au fost gestionate și 170 de misiuni destinate protejării comunităților și bunurilor acestora, inclusiv salvarea și deblocarea persoanelor sau animalelor aflate în pericol.

Accidentele rutiere au constituit o preocupare majoră, cu echipe specializate care au intervenit în 6 situații critice pentru extragerea victimelor din autoturisme.

Incendiile au reprezentat o provocare continuă, cu peste 130 de focare gestionate în ultimele 24 de ore. Din acestea, peste 100 au fost incendii de vegetație, amenințând să se extindă și să provoace pagube semnificative.

Datorită răspunsului prompt și eficient al echipajelor de intervenție, 8 persoane aflate în situații de urgență au fost salvate, subliniind importanța antrenamentului și a capacității de reacție rapidă.

În contextul unei creșteri alarmante a incendiilor de vegetație și a altor situații de urgență, este crucial ca fiecare individ să fie pregătit să facă față și să reacționeze adecvat în fața acestor provocări.

Pentru informații suplimentare despre pregătirea și reacția în situații de urgență, puteți accesa platforma națională disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro și să descărcați aplicația mobilă DSU din App Store sau Google Play pentru a avea acces la informații și sfaturi utile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor