Foto: capital.ro

Ministerul Sănătății anunță că va introduce un număr minim de cursanți pentru derularea programului de instruire din cauza cheltuielilor induse de plată.

Ministerul Sănătății intenționează să impună o condiție privind numărul minim de participanți înscriși pentru derularea programului de instruire. Autorii proiectului justifică această modificare prin costurile asociate programului, care nu sunt rentabile în cazul unui număr prea mic de cursanți.

“Programul de instruire se desfăşoară anual, nu mai târziu de luna noiembrie a fiecărui an, cu condiţia participării a unui minim de 5 persoane înscrise şi admise pe bază de dosar. Din experienţa anilor anteriori a rezultat faptul că suma de 770 de lei per cursant, prevăzută pentru plata acestei instruiri (…), nu acoperă participarea a 4 medici primari ȋn calitate de lectori, a unui fizician, a unui biochimist, cu 18 ore de predare şi număr mare de ore alocate pentru pregătirea cursului, la care se adaugă cheltuieli legate de regie şi birotică, decât ȋn cazul participării a minim 10 cursanţi” se arata in proiectul de ordin.

De asemenea, ordinul prevede că “programul de instruire se desfăşoară anual, nu mai târziu de luna noiembrie a fiecărui an”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *