logo
RNTV Live

Persoanele cu deficienţe, protejate de către autorităţile din Băicoi

trecere de pietoni adaptată persoanelor cu deficiente
Mihai Constantinescu

Persoanele cu deficienţe, protejate de către autorităţile din Băicoi, cu ajutorul instalării unor panouri de avertizare la trecerile de pietoni. Concret, echipamentele au rolul de a semnaliza trecerea persoanelor cu deficiente atat vizual, cât şi sonor. Cu ajutorul lor, şoferilor le va fi greu să ignore o oprire pentru a ceda trecerea. Astfel se pot evita accidentele rutiere.

Activarea lor se face prin apăsarea unui buton, dar se are în vedere ca pe viitor, să fie găsită o metodă mut mai facilă.

” Intenţionăm ca pe viitor aceste panouri să fie activate cu ajutorul unor cartele. Astfel, activarea lor se va realiza doar de către cei care au nevoie cu adevărat, adica persoanele cu deficiente, pentru că doar ei vor deţine aşa ceva”, a explicat edilul oraşului Băicoi, Marius Constantin.

În Băicoi au fost montate 40 de astfel de echipamente , la 20 de treceri de pietoni, in puncte cheie dinoraş, adică în zone foarte intens circulate.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/locul-unic-din-prahova/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor