Permise de conducere obținte online, fără examen, cu bani puțini! Avertismentul IGPR/ FOTO

permise de conducere online
Erika Stoica

Pe internet circulă o ofertă pentru creduli care se referă la obținerea permisului de conducere în doar șapte zile, fără examen și cu bani puțini.

Evident, este o simplă metodă de înșelat sau, dacă cineva se încumetă chiar să ofere fizic un astfel de act, trebuie să știti că este un fals, un fals care nu doar că va aduce pedeapsa cu închisoarea, dar, în cazuri și mai grave, se poate solda cu pierdere de vieți omenești, pentru că cel de la volan, care nu deține permis, nu cunoaște regulile de circulație și nu are experiență de niciun fel despre cum se conduce pe drumurile publice.

De menționat este și faptul că cei care prezintă polițistului de la Rutieră un act de acest gen, luat de pe internet și care pare adevărat, va verifica în baza de date autenticitatea lui. Este doar o chestiune de timp pană cand se află dacă este suspendat, reținu sau fals.

“Chiar dacă şoferul prezintă documentele, poliţistul verifică starea permisului de conducere. Pentru că acesta poate fi suspendat, reţinut, iar conducătorul auto nu l-a prezentat organului de poliţie crezând că dacă la un control îl prezintă fizic, nu se va întâmpla nimic”, a declarat cms. Bogdan Oproiu.

Iată cateva dintre anunțurile care apar frecvent pe internet.

Oamenii legii cunosc fenomenul.

“Suntem la curent cu aceste aspecte negative. Structurile specializate în astfel de situaţii documentează activitatea. O mare atenţie trebuie acordată şi de către cei care îşi doresc să obţină acest permis de conducere, pentru că el se obţine printr-un examen, teoretic şi practic, nu prin achiziţionarea de pe internet sau alte modalităţi mai facile”, a mai explicat Bogdan Oproiu. 

De menționat este și faptul că astfel de fapte constituie infracțiune și se pedepsesc cu închisoarea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor