logo
RNTV Live

Permis de la 17 ani? Ce pregătește Comisia Europeană

permisul-de-la-17-ani
Ștefan Petre

Comisia Europeană, ale cărei decizii se aplică în statele membre UE, vrea să schimbe o parte dintre legile circulației. Conform noului pachet de propuneri, școala de șoferi ar putea fi urmată după împlinirea vârstei de 16 ani, iar cei interesați ar putea lua permisul la 17 ani.

ICars.ro subliniază: „Atenție, modificarea nu vizează acel tip de permis B1 sau A1, ci chiar permisul care dă drepturi fără limitare a vitezei la 50 km/h și a capacității vehiculului condus la 50 cmc!”

Conform modificărilor vizate de C.E., tinerii vor putea să obțină permisul de conducere de la 17 ani, dar la început nu vor avea voie să conducă neînsoțiți. Singuri, vor putea șofa abia de la 18 ani, notează sursa citată.

Teribilismul la vârstă fragedă îi sperie însă pe mulți dintre cei care circulă legal pe drumurile publice, care spun că deja există multe accidente grave provocate de tinerii fără experiență.

Alte modificări propuse de Comisia Europeană

  • În cazul în care un stat membru decide să priveze de dreptul de a şofa un conducător auto din cauza unei infracțiuni săvârșite pe teritoriul său, această decizie să aibă efect în întreaga Uniune Europeană;
  • Noua directivă va introduce și o perioadă de probă de cel puțin 2 ani de la promovarea examenului și, în același timp, o regulă pentru toleranță zero pentru conducerea în stare de ebrietate;
  • Vor fi și câteva măsuri pentru a adapta formarea și examenele, în sensul pregătirii mai bune a șoferilor pentru proporția tot mai mare de utilizatori vulnerabili ai drumurilor.

Sursă: ICars.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor