logo
RNTV Live

Pericol pe Marea Neagră. Un nou ciclon ajunge vineri aici

sursă foto Realitatea.net
Mihai Constantinescu

Pericol pe Marea Neagră. Un nou ciclon ajunge vineri aici

Veşti proaste de la meteorologi! Dezastrul din Grecia, țară care a fost lovită de o furtună puternică, în urma căreia șapte oameni au murit, s-ar putea repeta. Un nou ciclon va ajunge și în Italia și în Marea Neagră.

Astfel de fenomene nu sunt deloc obișnuite în această perioadă a anului pe ţărmul Mării Mediterane.

”(Aceste furtuni n.r.) sunt neobişnuite în acest moment al anului. Clima mediteraneană presupune două sezoane: un sezon cu multă umiditate, când plouă şi sunt temperaturi agreabile, şi jumătate din an, când e sezon uscat, când plouă extrem de rar. Iată că ţarmul Mării Mediterane a fost traversat de multe astfel de furtuni: cicloni veniţi de pe Oceanul Atlantic, ajunşi în Marea Mediterană. Aici se reactivează pentru că este multă umiditate şi afectează ţările riverane”, a precizat meteorologul Simona Căpşună, conform digi24.ro.

De asemenea, meteorologul susține că furtuna a fost provocată de un fond termic foarte ridicat: ”A fost foarte cald, şi în momentul în care s-a schimbat masa de aer, impactul a fost destul de mare. Mai departe, furtuna se deplasează către Turcia. Un alt ciclon este în dezvoltate şi va lua naştere în cursul zilei de vineri, va afecta Italia, va ajunge spre Marea Egee, deci din nou Grecia, şi va urca spre Marea Neagră. Acest ciclon va aduce din nou furtuni, poate nu la fel de intense pentru că temperaturile au mai scăzut. Este o circulaţie la nivelul emisferei deosebită faţă de ce ne-am obişnuit”, explică meteorologul Digi24, Simona Căpşună.

sursa https://a1.ro/news/social/un-ciclon-va-lovi-grecia-italia-si-marea-neagra-in-urmatoarele-zile-id884450.html

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor