logo
RNTV Live

Percheziții în Prahova. Află ce au vizat polițiștii

Percheziţii de amploare. Sunt căutate persoane bănuite de operaţiuni ilicite cu tutun
rnews

Percheziții astăzi în Prahova  la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda accidentul.

Polițiștii au efectuat percheziții atât în județul Prahova, cât și în județul Tulcea. Prejudiciul cauzat este de 13.500 de euro și aproape 50.000 de lei.

Acțiunea a fost una de amploare, derulată de polițiști din cadrul IPJ Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Prahova, dar și cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Polițoei Române. 7 astfel de percheziții au avut loc în cele două județe la persoane bănuite de înșelăciuni prin această metodă. 

Persoanele suspectate ar fi indus în eroapre victimele pe care le contactatu telefonic și le spuneau că o persoană apropiată a produs un accident grav. Victimelor le-au fost  solicitate sume cuprinse între 15.000 – 20.000 de lei și 13.500 de euro. Banii erau ridicați de complici.

Prin activitatea infracțională au fost produse pagube în valoare de 49.100 de lei și 13.500 de euro.

La acțiune au participat și reprezentanți ai Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe lngă metoda accidentul , au apărut și alte două metode de înșelăciune. Este vorba despre metodele pomana și electrica, metode care au făcut deja victime în rândul ploieștenilor.

Conform datelor oferite de Poliția Municipală, au fost înregistrate, la nivel de municipiu, 13 cazuri de bătrâni înșelați, 7 numai într-o săptămână. Prejudiciile sunt foarte mari, de la unul dintre vârstnici fiind sustrasă suma de 20.000 de lei. Conform datelor poliției, aceste prejudicii sunt aproape imposibil de recuperat.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor