logo
RNTV Live

Percheziţii la persoane care au creat firme “fantomă” prin care făceau evaziune fiscală şi spălare de bani

mascati
Mihai Constantinescu

Luaţi pe sus de oamenii legii

Percheziţii la persoane care au creat firme “fantomă” prin care făceau evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cercetările oamenilor legii au condus la concluzia că administratorii unor firme  au reuşit să prejudicieze statul cu o sumă uriaşă. Mai exact cu suma de 1.800.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 de lei. Modul de operare era unul destul de complicat.

Practic, administratorii unor firme de construcţii, folosind conturile a trei societăţi comerciale cu comportament tip fantomă, ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, precizează Poliţia Română.

În această dimineaţă au organizat 8  percheziţii în Capitală şi în judeţul Ilfov, la domicilile bănuiţilor.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse pentru audieri, la sediul  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice –Poliţia Sectorului 4.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/moment-plin-de-emotie-garda-de-corp-lui-doroftei-uimit-pe-juratii-de-la-romanii-au-talent/

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor