logo
RNTV Live

Percheziții la două universități! Profesori și studenți vizați!

Ciprian Radu

Percheziții la două universități!

Acțiune de amploare a procurorilor și polițiștilor în această dimineață la două universități! Sunt peste 100 de percheziții domiciliare la profesori și studenți implicați în fapte de corupție.

Universităţile “Aurel Vlaicu” şi “Vasile Goldiş” din Arad sunt cele două unităţi de învăţământ vizate, informează Agerpres.

Parchetul General susţine că mai multe cadre didactice din cadrul unor instituţii de învăţământ superior desfăşoară activităţi ilegale.

CITEȘTE și Destin crud. Bărbatul căutat ieri de pompieri a fost găsit mort

Probatoriul a relevat că unii studenţi străini nu știu română sunt promovaţi la toate examenele anuale. Contra cost.

La examenele online, studenții celor două universități obțineau răspunsurile corecte. Acestea erau trimise pe telefoanele mobile de către informaticienii școlii prin SMS.

Altă metodă era mărirea notelor la examene. Tot informaticienii accesau softul creat pentru evidenţa situaţiilor şcolare.

Se intervenea, de asemenea, în contul electronic al studentului. Se modificau răspunsurile de la examen în testul on-line.

Puteau fi achiziționate de către studenţi, direct de la profesori, lucrări de licenţă gata elaborate, în format electronic, inclusiv prezentările în format power point necesare pentru susţinerea lucrării în faţa comisiei de examinare!

S-au constituit reţele infracţionale din care făceau parte cadre didactice, secretare şi alte categorii de personal nedidactic, precum şi foşti absolvenţi, cu rolul de a intermedia traseul banilor.

Totodată, în acest mecanism, studenţi care au dat bani profesorilor pentru promovarea unor examene, în special cei care cunosc limba română, devin la rândul lor intermediari pentru alţi colegi.

O modalitate de a intra în posesia banilor ce sunt oferiţi în schimbul promovării examenelor este aceea de a-i lăsa la unele puncte de schimb valutar ai căror administratori sunt în relaţii de prietenie cu cadrele didactice.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru un număr de 36 de persoane ce au calitatea de suspect.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor