logo
RNTV Live

Percheziții la comercianții de îmbrăcăminte și parfumuri contrafăcute. Sute de produse confiscate

haine-contrafacute
Oana Stoica

La data de 21 decembrie, în intervalul orar 06:00-14:00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară în baza unui plan ce are drept obiectiv prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, precum și combaterea faptelor ilicite din domeniul comerțului cu mărfuri și produse contrafăcute destinate consumului general.

În urma percheziței au fost indisponibilizate 85 de articole vestimentare, dar și 8 parfumuri.

Totodată au fost efectuate verificări privind activitatea de comerț a 5 agenți economici de pe raza județului, ocazie cu care au fost constatate patru infracțiuni de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, fiind indisponibilizate astfel 259 de articole vestimentare și accesorii, dar și 120 de jucării.

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de aproximativ 29.500 de lei.

Totodată a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Guvern nr.28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 1.076 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor