Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa la traficanţi de migranţi

sursa foto Romaniatv

Oamenii legii au descins în Dâmbovița și Prahova şi au fost depistate 3 persoane bănuite de trafic de migranți de origine vietnameză.

Concret, ieri oamenii legii au efectuat 2 percheziții domiciliare, într-un dosar de trafic de migranți.

cel mai verde complex reziential

În urma acestor activități, au fost ridicați aproximativ 10.000 de lei, 6.200 de euro și 1.300 de dolari.

De asemenea, 3 persoane bănuite au fost aduse cu mandat la sediul I.G.P.F., tot aici fiind conduși și 10 migranți de origine vietnameză, depistați la una dintre locații.

Două persoane au fost reținute, fiind prezentate procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, în vederea punerii în mișcare a acțiunii penale, audierii și a luării unei măsuri preventive.

Ancheta în cauză a început anul acesta, polițiștii celor 3 structuri, efectuând cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița.

Cum se acţiona

Gruparea infracțională cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranți  este bănuită că ar fi a efectuat, în a doua jumătate a anului 2020, mai multe transporturi ilegale de migranți de origine vietnameză, două dintre acestea fiind instrumentate de autoritățile din Bulgaria, migranții fiind transportați ilegal din Grecia către România.

Membrii grupării sunt cetățeni români, stabiliți în zona Municipiului București și a județelor Prahova și Dâmbovița.

La data de 13 octombrie 2020, a fost depistat, la Punctul de Trecere a Frontierei  Borș, un transport ilegal de 9 migranți de origine vietnameză, unul dintre liderii grupării fiind oprit în trafic în momentul în care ar fi organizat activitatea infracțională și ar fi intenționat să părăsească România, cu destinația Germania.

Față de acesta și de conducătorul auto al autoutilitarei folosite pentru transportul ilegal al migranților a fost luată de către ofițerii de cercetare penală măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgoviște, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Migranții de origine vietnameză au fost audiați în calitate de martor, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări.

Vezi şi https://republikanews.ro/de-la-1-ianuarie-nu-se-mai-da-subventie-pentru-caldura/

Vezi şi https://republikanews.ro/prea-raniti-pentru-a-fi-preluati/

Vezi şi https://republikanews.ro/ora-de-iarna/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

susa Poliţia Romănă

hidro
tymbark

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here