logo
RNTV Live

Percheziții în cluburile Benfica, Porto și Sporting în cadrul “Operațiunii offside”

fotbal-inq-george-calin
Fălcescu Andreea

Autoritățile portugheze au desfășurat miercuri o serie de percheziții în cadrul celor mai importante cluburi de fotbal din țară, într-o anchetă privind suspiciuni de evaziune fiscală, conform AFP.


Perchezițiile au avut loc la cluburile de top Benfica, Porto și Sporting, într-o operațiune care a implicat aproximativ 250 de persoane, inclusiv inspectori fiscali, jandarmi și procurori. Potrivit unui comunicat emis de parchetul portughez, au fost efectuate aproximativ 60 de percheziții, vizând în special “instalațiile cluburilor Sporting Lisabona, Benfica Lisabona și FC Porto, firme de contabilitate și cabinete de avocatură”.


Anchetele se concentrează asupra semnării sau reînnoirii contractelor de muncă, plății comisioanelor și fluxului financiar care implică intermediari în aceste afaceri, precum și utilizarea drepturilor de imagine.

Benfica, Sporting și FC Porto sunt acuzate de a fi cauzat pagube în valoare totală de peste 58 de milioane de euro, potrivit autorităților judiciare portugheze.

Potrivit declarațiilor făcute de ministerul public portughez, aceste practici presupuse implică avantaje financiare, fiscale și sociale ilegale și pot duce la urmărirea penală pentru fraude fiscale, fraudă în asigurările sociale și spălare de bani.

FC Porto a confirmat desfășurarea perchezițiilor într-un comunicat oficial și a declarat că cooperează cu justiția, punând la dispoziție toate informațiile solicitate.

Conform presei portugheze, aceste percheziții sunt rezultatul analizei elementelor confiscate în martie 2020 în cadrul investigației cunoscute sub numele de “Operațiunea ofsaid”, care se concentrează asupra afacerilor din fotbalul profesionist desfășurate începând din 2015 și care ar fi avut ca scop evitarea plății de taxe către statul portughez.

Sursa: digisport.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor