Percheziţii de amploare la o reţea de cămătari din Prahova, Bucureşti şi Ilfov. Cum erau recuperate datoriile

cămătari Percheziţii la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice/ sursă foto Times New Roman

Percheziţii la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice

Percheziţii de amploare la o reţea de cămătari din Prahova, Bucureşti şi Ilfov. În total sunt desfăşurate 29 de percheziţii la persoane suspectate de cămătărie şi de deturnare de licitaţii publice. Grupul este specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătărie, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice şi spălare de bani.
 

Acţiunea vizează  persoane bănuite de constituirea de grup infracţional organizat.

Potrivit DIICOT, ”Începând cu anul 2014, liderul PETRE ȘTEFAN, zis FANE, persoană foarte potentă financiar, administrator al mai multor societăți comerciale a constituit alături de alti făptuitori un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracţiunii de camătă prev. de art. 351 C.pen. – oferirea cu împrumut a unor sume de bani cu dobândă către terțe persoane aflate , de regulă într-un impas financiar de moment. Ulterior, pentru a-și asigura veniturile, dar și pentru a aveo pârghie, pentru a crea o presiune psihică asupra debitorilor, sumele de bani oferite cu dobândă erau înscrise în contracte de împrumut cu sau fără garanție imobiliară, ce puteau fi puse în executare silită”, notează stirileprotv.ro.

cel mai verde complex reziential

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Stirile Pro tv

Foto cu caracter ilustrativ

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here