logo
RNTV Live

Pentru ce va folosi Uniunea Europeană fondurile rusești înghețate?

57a2179d-680b-46b5-b758-d9d7bd4019e5
Pantazi Bianca

Miercuri, Uniunea Europeană va lansa un grup ad-hoc care va investiga cum pot fi folosite fondurile rusești înghețate, în valoare de miliarde de dolari, inclusiv rezervele Băncii Centrale, pentru lucrările de reconstrucție din Ucraina.

Premierul suedez Ulf Kristersson a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Stockholm ”mandatul este de a contribui la cartografierea fondurilor care au fost îngheţate în Uniunea Europeană… şi, în al doilea rând, la modul în care se poate proceda legal pentru a accesa aceste fonduri”.

El a spus că UE trebuie să se asigure că sunt stabilite proceduri legale adecvate, deși nu există niciun model anterior privind modul de gestionare a activelor rusești.

Kristersson a adăugat “Contribuabilii ruşi, nu toţi ceilalţi contribuabili, sunt cei care trebuie să suporte costul lucrărilor de reconstrucţie necesare”.

Grupul ad-hoc va fi condus de șeful Oficiului Național de Comerț din Suedia, Anders Ahnlid.

Ahnlid a declarat că printre activele cheie, care se așteaptă să se ridice la zeci de miliarde de dolari, se vor număra fondurile Băncii Centrale rusești.

“UE nu a mai folosit niciodată până acum fonduri îngheţate pentru reconstrucţia unei ţări devastate de război, aşa că, într-un anumit sens, păşim pe un teritoriu nou”, a adăugat Ahnlid.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (6) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Ar fi o premieră în istoria UE! Planul liderilor europeni pentru miliardele de dolari din fondurile ruseşti îngheţate – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor