logo
RNTV Live

Pentru ce trebuie să plătească Primăria Ploiești 350.000 de euro ca să nu i se blocheze conturile

E treabă mare, la noua stație de epurare!
Oana Stoica

Consorțiul care a construit stația de epurare a Ploieștiului, nefinalizată nici după 8 ani, se judecă cu primăria Ploiești în trei procese. Unul dintre ele a fost câștigat de curând de  Asociaţia Dondi SpA -CF Thymian Holding GbR. Primăria trebuie să plătească acum 350.000 de euro. Executorul judecătoresc a solicitat blocarea conturilor municipalității până la achitarea sumei. Thymian mai are însă pe rol două procese. Unul dintre ele vizează rezilierea contractului pentru lucrările la stația de epurare, iar un altul în care constructorul german vrea să recupereze sumele investite în anumite componente lăsate în stația de epurare și neachitate de municipalitate.

În stația de epurare a Ploieștiului au fost investite 26 de milioane de lei. De doi ani lucrările au fost sistate. Pentru finalizarea investiției mai sunt necesari 8 milioane de euro. RASP Ploiești, beneficiarul final al stației de epurare, vrea să realizeze o evaluare a construcției. Și asta pentru că este posibil ca în cei doi ani de când s-au sistat lucrările, să fi apărut probleme, iar o parte a componentelor să se fi degradat.

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor