logo
RNTV Live

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare să afle când vor primi pensiile pe card în luna martie

pensii
Theo Tănăsescu

Pensionarii din întreaga țară sunt în așteptarea primirii pensiilor pentru luna martie, fiind conștienți că există mici întârzieri din cauza programului zilelor nelucrătoare.

Pentru pensionarii care primesc pensia prin Poșta Română, plățile au început la data de 4 martie și se vor încheia pe 15 martie. În această lună, există o întârziere din cauza faptului că 2 și 3 martie au fost în weekend, astfel încât pensionarii au primit sau vor primi pensiile cu o întârziere.

În cazul în care aceștia nu sunt găsiți acasă, pensia, împreună cu talonul de pensie, se pot ridica de la ghișeele poștale, în termen de două zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

Pentru acei pensionari care încasează pensia pe card, casele de pensii au semnat ordinele de plată, iar pensiile vor intra începând de marți, 12 martie.

Pensii majorate de la 1 ianuarie

Guvernul a aprobat, pe data de 9 octombrie 2023, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, din care reiese că pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după noua formulă.

Astfel, din 1 ianuarie 2024 se majorează cu 13,8% punctul de pensie, de la 1.785 de lei la 2.032 de lei, iar începând cu 1 septembrie 2024 pensiile se majorează în urma recalculării după noua formulă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor