logo
RNTV Live

După distrugerea barajului din Ucraina, prețurile mondiale la grâu și porumb vor crește

cereale
Dumitrache Catalina

Marți dimineață, după ce distrugerea barajului din Ucraina a stârnit îngrijorare cu privire la aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, prețul grâului și al porumbului a crescut.

Prețul grâului a crescut cu 2,4% la începutul tranzacțiilor de marți de la Chicago Mercantile Exchange. Costul porumbului a crescut cu peste 1%, iar ovăzul a câștigat 0,73%.

În zona din sudul Ucrainei care se confruntă cu inundații uriașe în urma distrugerii barajului Hidrocentralei Kahovka se afla numeroase terenuri agricole.

Un imens baraj din epoca sovietică din partea din sudul Ucrainei controlată de Rusia a fost aruncat în aer marți, eliberând un potop de apă în zona de război, potrivit forțelor ucrainene și ruse. Ambele părți se acuză reciproc de distrugerea barajului.

Barajul, înalt de 30 de metri și lung de 3,2 km, a fost construit în 1956 pe râul Dnipro, ca parte a centralei hidroelectrice Kakhovka.

Acesta deține un rezervor de 18 km3 care alimentează cu apă și peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, și centrala nucleară Zaporojie, aflată de asemenea sub control rusesc.

Sursă: Mediafax

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor