logo
RNTV Live

PENSIONARI ÎMPOVĂRAȚI DE FACTURI

Daniel

Facturile tot mai mari, dar si produsele tot mai scumpe lovesc dur in clasa pensionarilor din Romania. Oameni cu venituri mici, care isi iau de la gura, pentru a nu fi datori de la o luna la alta. In spatele acestor situatii se ascund adevarate povesti cutremuratoare. Sunt oameni care dupa o viata de munca  stau acum la mila statului. Multi dintre acestia sunt bolnavi, iar de cele mai multe ori pensiile lor nu depasesc 1000 de lei. Mai bine de jumatate o cheltuie pe medicamente.

O situatie in care se regasesc multi varsnici din tara noastra. Facturile mari ale utilitatilor din ultima perioada reprezinta o povara mult prea grea pe umerii pensionarilor. Oameni cu venituri de mizerie, care abia se ajung de la o luna la alta.

Asa cum face si familia Lepadatu, din Ploiesti. Sotii sufera de anumite afectiuni si s-au pensionat pe caz de boala. In cazul amadurora pensia nu depaseste 1000 de lei. Lunar mai bine de 400 de lei se duc pe medicamente.

Abia reusesc cei doi soti sa supravietuiasca pana la sfarsitul lunii. Unde mai pui ca peste patologiile existente s-au instalat si cele de sezon.

Pensionarii din tara noastra isi intorc privirea tot catre guvernanti. Inca traiesc cu speranta ca acestia isi vor face mila si le vor mai pune cativa banuti la pensia si asa mica, pe care o incaseaza lunar.

Punctul de pensie a crescut incepand cu 1 ianuarie, la 1.785 lei, adică cu 12,5%, comparativ cu 2022. De asemenea, valoarea indemnizatiei sociale pentru pensionari se majorează de la 1.000 la 1.125 lei. De aici, spera varstnicii, sa mai vina o gura de aer pentru perioada urmatoare.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor