logo
RNTV Live

Pensiile speciale vor fi impozitate, iar gratuitățile acordate pentru studenți pentru transportul CFR, limitat

sursă foto Kanal D
Mihai Constantinescu

Guvernul vrea tăieri la pensionari şi studenţi

Pensiile speciale vor fi impozitate, iar gratuitățile acordate pentru studenți pentru transportul CFR, limitat

Cei cu pensii speciale cât şi studenţii au intrat în vizorul guvernanţilor. Aceştia pregătesc impozitarea pensiilor speciale și limitarea gratuităților acordate pentru studenți pentru transportul CFR, potrivit romaniatv.net.

Pensiile speciale vor fi impozitate peste suma de 10.000 de lei

“A fost o discuție legată de modul în care propunerea noastră la Finanțe pentru rectificare se va face. Săptămâna aceasta va fi o discuție pe tema rectificării.

Este vorba de ceea ce de foarte mulți ani românii solicită – pensiile speciale. Credem că o variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit de 10.000 de lei și peste această sumă să fie aplicată o taxă de solidaritate.

Credem noi că în acest fel se îndreaptă foarte multe lucruri, este o abordare corectă şi logică. Oricum, actul normativ, atunci când el va fi aprobat de Guvern va ajunge şi în Parlament şi Parlamentul va decide dacă aceasta sau o altă formă va fi cea finală.

A doua propunere este legată de ceea ce am aplicat anul trecut în zona studenților privind gratuitatea pe cale ferată. Ne-am inspirat și din alte zone din Europa. Luăm în calcul limitarea călătoriilor pe un an și impunerea unei vârste de 26 de ani până la care să se aplice gratuitatea și să o corelăm cu situația din facultate, să nu validăm studenți cu restanțe.

Sunt măsuri care nu se iau din lipsă de bani, ci măsuri care trebuie luate pentru că este logica din România”, a declarat Eugen Teodorovici după CEx, citat de romaniatv.net

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor