Pensia privată a devenit opţională. Se pot depune cereri pentru retragerea contribuţiilor din sistemul privat

sursă foto Click

Pensia privată a devenit opţională. Se pot depune cereri pentru retragerea contribuţiilor din sistemul privat

Românii pot depune cererile pentru a-şi retrage contribuţiile din sistemul privat. Motivul este unul simplu: pensia privată a devenit opţională.  Există însă şi o condiţie pentru a cere banii: se poate face acest lucru doar la vârsta pensionării.

După cel puţin cinci ani de contribuţii, angajaţii români vor putea, pentru prima dată, să ceară încetarea plăţii către Pilonul 2, cel privat şi să contribuie exclusiv la pensia de stat. Important de subliniat este însă faptul că, odată ce optaţi pentru această variantă, nu vă veţi mai putea răzgândi, să vă întoarceţi la Pilonul privat, anunţă Observator.tv.

În prezent, 25% din salariu reprezintă contribuţia noastră pentru pensie, iar 3,75 la sută din aceşti bani merg către Pilonul 2.

Cu alte cuvinte oamenii vor putea opta ca cei 3,75 la sută să meargă la  pensia publică, urmănd ca în perioda cănd oamenii ies la pensie să primească bani mai mulţi.ncert, spun însă analiştii, care aduc aminte că punctul de pensie poate fi modificat de către cei aflaţi la guvernare, notează sursa citată.

Vezi şi https://republikanews.ro/incredibila-poveste-de-viata-a-unui-prahovence-monica-radu-schimba-si-vietile-altora-din-scaunul-rulant/?fbclid=IwAR20G93tRLjYdNxQbBVsPBbZIw3CjiEk_0S4fS0rgf1c-YD6dXW29-KXy4Y

Vezi şi https://republikanews.ro/prahovenii-invitati-la-targul-de-turism-expovacanta-este-pregatita-o-tombola-cu-premii/?fbclid=IwAR1KxYm3EVhPL3-ZMUBbZMbio-xCJxXWRcdCXQofqkIaeSjgbpA3LfxCcR0

pentru mai multe ştiri, vizitaţi ste-ul republikanews.ro

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here