Sursă foto: Facebook/ Peluza Latină

Peluza Latină, principala grupare a suporterilor Petrolului, clarifică în mediul online situația ultrașilor reținuți în Grecia, după ce au fost prinși încercând să meargă la meciul Olympiakos Pireu – Genk cu obiecte interzise la ei.

Fanii, cunoscuți drept membri ai brigăzii Knot 2004, au fost găsiți cu arme albe și materiale pirotehnice asupra lor. Detalii, AICI.

Peluza Latină scrie, în primul comunicat publicat pe pagina de Facebook, că „aceștia au fost reținuți din cauza unui briceag găsit în punga cu mâncare și a unui patent din trusa de scule a mașinii închiriate”, iar „restul lucrurilor apărute în poza transmisă de către mass-media reprezintă articole vestimentare (tricou, eșarfe) și spray-uri care nu sunt interzise nicăieri în lume”.

Ulterior, galeria Petrolului a transmis, tot în online, următorul mesaj:

Knot liber!

Ziua de vineri trebuia să aducă vești bune pentru frații noștri, dar acest lucru nu s-a concretizat până în prezent.

Informați ieri, 10.08.2023, de faptul că astăzi, la orele 11:00 va avea loc procesul, urmând ca la finalul acestuia, băieții să fie eliberați, acest lucru nu s-a întâmplat.

Autoritățile elene continuă să îi țină în arest pe cei 7 membri ai grupului Knot de peste 36 ore, fără a oferi mai multe detalii.

Conform procedurii de lucru, Ambasada României trebuia contactată de către polițiștii greci în momentul în care aceștia au dispus arestarea lor, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit comunicatului de pe site-ul MAE, Consulatul Român din Salonic s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presă.

În continuare, băieții noștri sunt reținuți nejustificat și nu avem un răspuns când vor fi eliberați.

În tot acest timp, ceilalți membri Knot împreună cu familiile și prietenii celor implicați încearcă să îi ajute folosindu-se de toate căile legale.

LIBERTATE PENTRU SUPORTERI! KNOT LIBER!

Dezaprobăm în totalitate știrile potrivit cărora băieții mergeau în Atena să se bată cu fanii greci sau să comită alte infracțiuni.

În aceeași măsură considerăm reținerea acestora un abuz din partea autorităților grecești și o încălcare totală a drepturilor omului. Ca de obicei, poliția, indiferent de țară dorește să își acopere incompetența dovedită în urmă cu câteva zile, făcând exces de zel pentru o pungă de mâncare și un patent.

Vă reamintim faptul ca persoanele în cauză au fost reținute in jurul orei 04:00, neavând acces la apă potabilă sau hrană.

Peluza Latină

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *