Constantin Zapan, ciobanul din Constanța care în noiembrie 2022 a răpit și violat două minore din Brașov, în județul Prahova, a primit o pedeapsă de 35 de ani de închisoare cu executare. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă și poate fi contestată prin apel.

Sentința primită de Zapan prevede că acesta va executa efectiv doar 30 de ani, ceea ce reprezintă pedeapsa maximă admisă în România. De asemenea, violatorul este obligat să plătească daune morale în valoare de 1.000.000 de lei pentru fiecare victimă.

La data de 11 noiembrie 2022, Constantin Zapan a convins-o mama fetelor să-i permită să le ducă într-o plimbare, fără a-i dezvălui trecutul său infracțional și faptul că fusese condamnat anterior pentru violul unei alte fete de 12 ani. Ulterior, s-a dovedit că Zapan, care cunoștea bine pădurea pe unde le-a dus pe minore, a forțat cele două fete în vârstă de 10 și 12 ani să întrețină relații sexuale în mai multe rânduri. Această agresiune a avut loc ulterior într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului şi municipiul Buzău, dar şi în localitatea Valea Nicovani din judeţul Prahova, și a implicat amenințări cu cuțitul și toporul.

În fața autorităților, Zapan a pretins că a primit acordul fetelor pentru relații sexuale, deși aceasta a fost infirmată de către surorile minore, precum și de către probele medicale care au confirmat urme de violență pe corpurile lor.

Surse: Observator News, ReplicaOnline

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *