logo
RNTV Live

PEDEPSE MARI PENTRU AGRESORII DE ANIMALE

Theo Tănăsescu

Animalele care nu beneficiează de un adăpost corespunzător, de tratamente medicale, de hrană și apă în cantități suficiente sau care a fost rănit, schingiut sau supus zoofiliei este considerat un animal aflat în pericol. Va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept,  schingiuirea acestora, organizarea de lupte intre animale sau cu animale, dar și zoofilia. Legea actuală prevede închisoare între 3 luni și un an sau amendă. Nu constituie infracţiune fapta persoanei de rănire sau ucidere a unui animal ca reacţie la atacul acestuia, ori sterilizarea animalelor.

Noua lege prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă pentru intervenții chirurgicale asupra animalelor, pentru despărțirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni, atunci când sunt vanduti, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare. Tot închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă se pedepsesc persoanele se aplică și pentru folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor