logo
RNTV Live

Pedepse mai severe pentru agresorii de copii: Nicolae Ciucă propune modificarea legii pentru a elimina suspendarea pedepsei

nicolae_ciuca
Theo Tănăsescu

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunță inițierea unui proiect de lege care prevede pedepse mai mari pentru agresorii de copii. Conform noilor reglementări, cei care pun în pericol grav viața sau integritatea unui minor vor fi condamnați la 5-10 ani de închisoare, în comparație cu pedeapsa actuală de 3-7 ani.

„Agresorii de copii vor primi pedepse mai mari pentru faptele lor. Pentru punerea în primejdie gravă a vieţii sau a integrităţii unui minor se vor executa 5-10 ani de închisoare, faţă de 3-7 ani cât este prevăzut în legislaţia actuală. Prin această majorare, am urmărit eliminarea suspendării pedepsei, permisă de sistemul judiciar dacă sentinţa este de maxim 3 ani”, a scris preşedintele PNL într-o postare pe Facebook.

„Am scris proiectul de lege gândindu-mă la efectul dezastruos pe care îl are asupra copilului un părinte sau tutore care consumă droguri. Această situaţie devine o circumstanţă agravantă, ce majorează sentinţa la 7-12 ani închisoare. Obiectivul meu: descurajarea consumului de substanţe psiho-active de către persoanele responsabile de copii”, precizează Ciucă.

Potrivit lui Ciucă, „creşterea acestor pedepse e pentru o mai bună protecţie a celor mici, care pot creşte frumos doar într-un mediu sigur, lipsit de violenţă. Am convingerea că, protejând dezvoltarea armonioasă a copiilor, investim în viitorul României”.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor