logo
RNTV Live

Patriarhul Daniel a sfințit o creșă din Vălenii de Munte

patriarhul-romaniei-a-sfintit-cresa-sf-proroc-daniel-5.jpeg
Ștefan Petre

Preafericitul Daniel, Părintele Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a sfințit marți „prima creșă a Arhiepiscopiei Bucureștilor din timpul recent” și singura din Bazinul Văii Teleajenului. Este vorba despre o unitate care funcționează în cadrul Protoieriei Vălenii de Munte.

„Educația este o investiție pe termen mediu, pe termen lung și etern” a spus Patriarhul României când a sfințit Creșa „Sf. Proroc Daniel”.

„Aceasta arată că grija pentru familie a Bisericii și pentru educație este o constantă în viața poporului român. Este important să considerăm creșa și grădinița ca fiind școlile cele mai serioase ale poporului român. Cea mai serioasă este grădinița și acum este precedată de creșă, pentru că, în această perioadă, se formează primii 7 ani de acasă și se formează caracterul fiecărei persoane.”

Faptul că în familiile evlavioase s-au născut și au fost educați copiii care mai târziu, fiind maturi, au devenit sfinți și au fost trecuți în calendar ne arată care este rezultatul ultim al investiției pe termen etern, și anume dobândirea vieții veșnice.

Aceasta înseamnă că educația primită în Biserică în timpul vieții lor și trăirea Evangheliei lui Hristos i-a învrednicit să dobândească încă din lumea aceasta pământească arvuna vieții cerești veșnice.

Aceste lucrări ale Bisericii nu se săvârșesc doar ca să avem un mic ajutor aici, o mică reușită dincolo, sau împlinirea unui ideal trecător, ci toate Sfintele Taine ale Bisericii se săvârșesc pentru dobândirea mântuirii, care înseamnă unirea omului cu Dumnezeu, și a vieții veșnice” a explicat Părintele Patriarh Daniel.

Creșa „Sf. Proroc Daniel” a fost deschisă la data de 1 iunie 2021 și are în prezent în jur de 60 de copii înscriși. La centrul pastoral-social al protoieriei funcționează un program de pregătire gratuită pentru 55 de copii la disciplinele Matematică, Limba franceză și Limba engleză. Doi părinți din protoierie oferă chiar cursuri de programare.

Tot la centru se desfășoară taberele de vară gratuite pentru copiii din Arhiepiscopia Bucureștilor care învață bine, dar au dificultăți materiale, dar și conferințele clericilor și cursurile de formare pentru aceștia.

Citește mai mult la Basilica.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor