logo
RNTV Live

Patriarhia Română a decis sancționarea preotului care cerea bani pentru a oficia slujbe fară a elibera și chitanțe/VIDEO

Mihai Constantinescu

Patriarhia Română a decis sancționarea preotului care cerea bani pentru a oficia slujbe fară a elibera și chitanțe

După ce preotul din satul Bătești, comuna Brazi, a fost reclamat că cere bani mulți pentru a oficia slujbele, dar fară a elibera și chitanțe pentru asta, Patriarhia Română a decis sancționarea lui. Din păcate cei care au făcut publice practicile părintelui, s-au ales cu mormântul incendiat, deși nimeni nu recunoaște că a dat foc coroanelor și crucii.

Patriarhia Română a decis sancționarea preotului care cerea bani pentru a oficia slujbe fară a elibera și chitanțe

În urmă cu trei săptămâni, Ploiești Tv prezenta scandalul din comuna Brazi. Îl avea în centru pe preotul satului Bătești. O familie care tocmai avusese un deces în familie, îl acuza pe preotul Aurelian că le-a cerut bani foarte mulți pentru a oficia slujba. Asta ca să nu mai punem la socoteală și tariful ”piperat” aplicat de gropar.

Atât preotul, cât și groparul, au variantele lor. Părintele Aurelian, paroh al bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Bătești, de peste 28 de ani, nu neagă că ar fi cerut acele sume. Mai mult, nu vede nici o problemă în faptul că a impus un tarif de 700 de lei pentru o slujbă, sau că groparul lucrează la negru.

Când au aflat despre scandalul din comuna Brazi,reprezentanții Protoeriei Ploiești – Sud, forul superior bisericii din Bătești, au spus că serviciile bisericești nu au tarife.

Reclamația a ajuns și la Patriarhie, iar de aici a venit și sancțiunea pentru preotul Aurelian.

”Preotul paroh Aurelian Paraschivescu nu va mai condiționa oficierea slujbei de înmormântare de plata unor taxe sau contribuții fixate de organismele parohiale și va elibera chitanță pentru sumele încasate, urmând ca la proxima abatere, să fie propuse noi sancțiuni administrative.” – sursa Patriarhia Română

Faptul că au făcut reclamație, nu a rămas fără repercursiuni pentru cei din familia Arsenie. Oamenii au constatat că atât coroanele, cât și o parte din crucea de pe mormântul răposatului, au fost incendiate. Nu se știe însă cine a pus focul. Preotul și groparul spun că nu au văzut nimic.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor