Pasta de dinți dedicată persoanelor cu alergie la arahide

pasta-dinti
Andrei-Vlăduț Gușter

O nouă cercetare sugerează că o formulă specială de pastă de dinți ar putea fi benefică pentru persoanele cu alergii la arahide. Pasta de dinți în curs de dezvoltare conține urme de arahide cu scopul de a crește gradual imunitatea pacienților în timp.

Studiul a arătat că fiecare participant a putut tolera cea mai mare doză de pastă de dinți cu infuzie de arahide fără a prezenta reacții sistemice moderate sau severe. Deși unii participanți au raportat mâncărimi minore și de scurtă durată în zona gurii, cercetătorii au considerat aceste simptome ca fiind nesistemice.

Această abordare, numită Imunoterapie Mucoasă Orală (OMIT), expune persoanele la alergenii lor pentru a reduce sensibilitatea și a diminua reacțiile alergice.

“OMIT utilizează o formulă specială de pastă de dinți pentru a livra proteinele alergenice de arahide în cavitatea bucală”, afirmă doctorul alergolog William Berger de la Colegiul American de Alergologie, Astm și Imunologie (ACAAI), într-un comunicat.

Ca metodă de livrare a proteinelor de arahide, OMIT prezintă un potențial semnificativ pentru desensibilizarea alergiilor alimentare, adăugă specialistul. Datorită abordării sale precise și a modului simplu de administrare, imunoterapia susține obiectivul de a îmbunătăți aderența la tratament.

Cercetătorii au remarcat că fiecare participant la tratamentul cu pasta de dinți specială a tolerat în mod constant doza maximă specificată în protocolul de tratament. ACAAI a subliniat că reacțiile alergice la arahide pot include simptome precum vărsături, crampe abdominale, dificultăți respiratorii și alte manifestări care pot afecta întregul sistem al organelor.

“Am constatat că 100% dintre cei tratați cu pasta de dinți au tolerat în mod constant cea mai mare doză pre-specificată în protocol. Nu au fost raportate reacții sistemice moderate sau severe la participanții activi. Reacțiile adverse minore au fost în mare parte locale (mâncărimi orale), ușoare și trecătoare”, explică dr. Berger.

Studiul realizat de ACAAI a implicat 32 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, diagnosticate cu alergii la arahide. Pe o perioadă de 48 de săptămâni, participanții au utilizat fie pasta de dinți cu alune, fie un placebo, într-un raport de trei la unu.

Participanții s-au spălat pe dinți cu doze crescânde de pastă de dinți cu alune sau cu o variantă fără alune. Siguranța a fost verificată continuu, fiind efectuate analize de sânge pentru monitorizarea răspunsului imunitar al fiecărui participant la alergen.

“Aderența la tratament a fost de 97%, fără întreruperi din cauza medicamentelor din studiu. OMIT pare a fi o opțiune sigură și convenabilă pentru adulții cu alergii alimentare. Rezultatele sprijină continuarea dezvoltării acestei paste de dinți și la populația pediatrică”, concluzionează dr. Berger.

Aceste constatări au fost prezentate la reuniunea anuală a Colegiului American de Alergii, Astm și Imunologie (ACAAI), care a avut loc între 9 și 13 noiembrie în Anaheim, California.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor