logo
RNTV Live

Pași importanți în realizarea centurii ocolitoare Păulești

centura-696×725
Mihai Constantinescu

Pași importanți în realizarea centurii ocolitoare Păulești.

Procedura de achiziție a proiectării și execuției centurii Păulești a fost lansată recent.

Drumul, care va avea o lungime de aproximativ 9,6 kilometr, are scopul de a îmbunătăți accesul rutier dinspre Ploiești spre zona nordică a județului Prahova. Astfel se va reduce traficul prin localitatea limitrofă Ploieștiului..

Termenul de execuție este de doi ani, valoarea contractului fiind de aproximativ 135 ilioane de lei fără TVA.

Pentru realizarea centurii,vorfi necesare o serie de exproierie. Acestea se vor face atat în Blejoi, cat si în Blejoi și Păulești.

La Păulești vor fi expropriate 159 de imobile, pe o suprafață totală de 211.106 metri pătrați.

Realizarea acestei centuri ocolitoare va duce, ca în toate celelalte situaţii similare, la creșterea economică a judeţului Prahova prin modernizarea infrastructurii rutiere şi, implicit, la îmbunătăţirea vieţii şi a condiţiilor de mediu ale cetăţenilor. Creşterea mobilităţii, descongestionarea circulaţiei rutiere, reducerea timpului de deplasare pentru transportul de persoane, mărfuri, materie primă etc. sunt alte beneficii ale construcţiei acestei şosele.

Varianta ocolitoare, care va avea caracteristicile unui drum judeţean, va beneficia de o serie de lucrări de artă de tip poduri şi podeţe, de pasarele etc.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor