logo
RNTV Live

Parlamentarii evită activitatea tot mai mult. Acum lucrează doar o zi pe săptămână. Care sunt argumentele lor?

parlament ok
Theo Tănăsescu

Activitatea parlamentară este în scădere constantă. Senatorii și deputații ajung să desfășoare muncă doar într-o singură zi pe săptămână, iar în restul zilelor nu sunt prezenți în Parlament. În plus, încearcă să evite chiar și acea zi, venind cu diverse motive pentru absență.

Cum campania electorală a început practic deja, aleșii au început să lucreze mai mereu doar o zi pe săptămână. Acum, aproape în fiecare săptămână, plenul are loc doar luni.

Rareori se întâmplă ca senatorii și deputații să mai vină și marțea. Cu toate acestea, deputații sunt primii care vor să mute din comisii online, să lucreze ca în pandemie, pentru a putea face campanie electorală.

Aleșii cer să lucreze online
Preşedintele comisiei de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, Bogdan Huţucă, a solicitat luni, conducerii Camerei Deputaţilor, ca activitatea comisiei să se desfăşoare online, până la finalul anului, ţinând cont de apropierea alegerilor locale şi europarlamentare, notează Antena 3 CNN.

Deputatul arată că acest mod de lucru va permite ca atât activitatea legislativă, cât şi cea desfăşurată în vederea alegerilor să se deruleze fără sincope.

Parlamentarii încasează aceleași sume lunare

De asemenea, comisia pentru tehnologia informaţiei a cerut să lucreze în sistem hibrid începând din data de 8 aprilie şi până la sfârşitul sesiunii parlamentare.

Ambele solicitări au fost aprobate de Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. În această perioadă, parlamentarii încasează aceleași sume lunare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor