Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA), a emis miercuri o declarație de presă în care a criticat întâlnirea din București de luni dintre ambasadorul Israelului, Reuven Azar, și George Simion, liderul partidului extremist AUR.

Acesta a anunțat, de asemenea, că SNSPA a început consultări cu partenerii academici din Israel pe această temă, conform informațiilor furnizate de G4Media.ro.

Remus Pricopie a subliniat că această întâlnire a ambasadorului Azar cu politicianul de orientare extremă, George Simion, reprezintă o greșeală strategică. El a exprimat îngrijorare cu privire la modul în care ambasadorul Azar pare să fi validat involuntar o formă de acceptare sau iertare față de politicienii cu vederi extremiste, xenofobe și antisemite.

Pricopie a menționat că gestul ambasadorului Azar, de a semna un comunicat în limba engleză, în ciuda naturii conflictuale a acelui comunicat cu acțiunile politice antidemocratice ale partidului AUR până în prezent, ridică semne de întrebare asupra capacității acestuia de a evalua în mod obiectiv riscurile asociate cu promovarea manifestărilor radicale, xenofobe și antisemite, nu numai în România, ci și în alte regiuni ale lumii.

Fostul ministru al Educației, Remus Pricopie, a subliniat că această decizie regretabilă a ambasadorului Azar pune la îndoială abilitatea acestuia de a identifica cu obiectivitate provocările legate de escaladarea și chiar încurajarea manifestărilor radicale, xenofobe și antisemite. Pricopie a dezvăluit că SNSPA a inițiat un proces de consultare cu partenerii săi din Israel, cu scopul de a dezvolta o poziție instituțională a universității cu privire la acest incident.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *