logo
RNTV Live

Parcul Municipal Vest a devenit ținta atacurilor de partid

parcul vest luna mai (5)
rnews

Parcul Municipal Vest a devenit ținta atacurilor de partid

Transformarea aproape miraculoasă a parcului de la Vest dintr-un câmpul inutil plin de bălării într-o adevărată zonă de liniște și agrement nu e deloc pe placul unora. Acum, când se poate numi cu adevărat parc, PMV a devenit ținta unor atacuri gratuite. De ce? Explicația oferită de directorul Parcului Municipal Vest, Donald Constantin, pare plauzibilă: Poate că se dorește readucerea PMV pe linia moartă a obiectivelor din Ploiești: cum ar fi salubritatea, SGU și toate celelalte.Parcul Municipal Vest a devenit ținta atacurilor de partid

Ar mai fi însă ceva.

Dacă tirul cu rachete de presă vizează, chirurgical, actula conducere, exact cea care a reușit transformarea ruinei, nu cumva PMV e, acum, numai bun de preluat în “portofoliul” celor care se află la “butoane”? 

Mai păstrăm o întrebare retorică pentru final.

Deocamdată, să vedem ce spune directorul PMV, Donald Constantin: 

“Articolul apărut în presa locală nu are nicio legătură cu realitatea. Știam unde se află acea zonă surprinsă în fotografie, dar am mers și am verificat personal. Acea zonă la care se face referire este de fapt, o rampă de deșeuri vegetale special amenajată pentru depozitarea gunoiului vergetal.

Erau acolo și copăcei uscați, pe care îi avem în inventar și care trebuie ținuți, casați si inloicuiti cu aceeasi specie, conform specificațiilor proiectului investiției din fonduri europene. Rampa are, de fapt, 1000 de metri pătrați, iar acele resturi despre care se scrie că reprezintă o groapă de gunoi clandestină, nu acoperă nici 2 la sută!

Este de notorietate, inclusiv la nivel național, starea deplorabilă în care se afla Parcum Municipal Vest. Îmi aduc aminte că, în luna octombrie, când am venit eu, erau două mașini în parcarea principală. Acum, cu un efort extraordinar de mare și cu un numeric de personal foarte mic, reușim să aducem parcul la nivelul la care ar fi trebuit să fie.

Parcul este schimbat radical. si asta nu o spun doar eu, ci oamenii care vin aici. Într-un timp scurt, am reușit să punem în funcțiune aproape toate obiectivele de interes din parc.

Pânjă acum, am tuns iarba de trei ori, în condițiile în care, înainte, aici era o adevărată savană. .

La Centrul de excelență era grad de umplere zero!

Avem acum cereri de închiriere pentru toate spatiile.

Sera care era un fiasco total, plină de peturi și cărămiizi. Acum se poate numi seră…

Doi ani de zile, parcul nu a stârnit interesul nimănui. Acum, dintr-o data, au început cu articole calomnioase.

S-a uitat de problemele gunoiului din Ploiești, de problemele piețelor, de SGU, care e pe butiuci.

Aici lucrurile merg într-o direcție pozitivă. Poate vor să alinieze această investiție cu celelalte obiective trase pe linie moartă în Ploiești!

Îi invit pe toți să vina în parc și să vadă realiatea. Să caute cum arata înainte și cum e acum. Ne vor mulțumi pentru cum arată parcul.

Cred că au avut nevoie de vreo trei săptămâni să găsească o grămăjoară de pietricele ca să arunce cu ele în noi!”, ne-a declarat Donald Constantin.

Înainte și acum

Pentru cei interesați, prezentăm noi câteva imagini.

Înainte: 

VIDEO: Arde savana de la Parcul Municipal Vest! Flăcări uriașe lângă Ploiești 

Un parc din Ploiești în care s-au investit 17 milioane de euro, în paragină – GALERIE FOTO

Așa-zisa groapă de gunoi “clandestină”: 

Cum arată parcul acum: 

La final, o întrebare retorică:

Cum se face că, imediat după vizita autorului articolului la Ministerul Mediului, Garda de Mediu Prahova a venit într-un suflet pentru câteva crengi uscate și-o grămadă de paie?

Și asta în condițiile în care, în Ploiești, pute de-ți mută nasul, marii poluatori ne gazează 24/24, iar primarii de prin județ “întăresc” malurile râurilor cu deșeuri?

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor