logo
RNTV Live

Parcul Industrial Tătărani, transformat în parcul gunoaielor/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Parcul Industrial Tătărani, transformat în parcul gunoaielor

Parcul Industrial Tătărani.  Sună într-adevăr promițător aceast proiect al Consiliului Județean Prahova  demarat în urmă cu opt ani.  Numai că, în prezent, nu putem vorbi despre locuri de muncă sau investitori. Vorbim doar despre gunoaie. Despre un câmp care pare ambandonat și pe care mai zărești în continuare doar clădiri abandonate și munți de deșeuri.

Propus să ia fiinţă pe terenul fostelor sere de la Tătărani, Parcul Industrial Bărcăneşti a existat multă vreme. Momentan există doar în acte, nereuşind să atragă niciun investitor.

Între timp întreaga suprafaţă de 89 de hectare deținută de Consiliul Județean Prahova de mai bine de 17 ani s-a transformat într-o adevărată rampă de gunoi.

Potrivit primarului comunei Bărcănești, Gheorghe Dima,  zona a devenit un punct negru al deșeurilor din cauza cetățenilor din alte localități, inclusiv din Ploiești, care vin cu mașinile și abandonează deșeurile pe câmpul din Tătărani.

Edilul localității susține că a surprins foarte multe mașini care abandonau deșeurile în zona respectivă. Ba, mai mult, potrivit primarului Gheorghe Dima, pe mulți dintre cei pe care ia prins în timp ce aruncau gunoaie i-a dat în judecată,  numai că instanța nu i-a dat câștig de cauză.

Între timp, la finalul lunii august a acestui an, Consiliul Local Ploieşti a solicitat transferul cu titlu gratuit al Parcului Industrial Ploieşti şi al Parcului Industrial Bărcăneşti. Primarul Andrei Volosevici, susţinătorul demersului, a argumentat că măsura ar contribui la dezvoltarea economică a Ploieştiului şi la creşterea numărului de locuri de muncă pentru ploieşteni, în condiţiile în care parcul din zona Tătărani are un mare potenţial de dezvoltare.

Acum rămâne de văzut dacă în locul gunoaielor, pe terenul respectiv vom vedea în viitor noi fabrici.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/disconfort-olfactiv/?fbclid=IwAR3wcaX9BjALeev9vTgHZTb_m1Mgsntq148S350-zTIVf_lLGrLseV1NjNM

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/serviciul-de-ambulanta-judetean-prahova-face-angajari/?fbclid=IwAR2cCZW0zW9yHvcdzYA_T4t0oWjk0RSNLUlPjIbmVMlOrWwcuECOiBr2qrM

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/alerta-la-un-centru-rezidential…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor