logo
RNTV Live

Paradoxul Parcului Municipal Ploiești – locul în care nu poți face nimic!

Paradoxul Parcului Municipal Ploiești - locul în care nu poți face nimic!
Oana Stoica

Parc Municipal sau maidan ”oficial”?

A trecut mai bine de un an de la inaugurarea, celebrului deja, Parc Municipal Ploiești. Celebru, dar în sensul rău. S-au cheltuit peste 15 milioane de euro pe acest parc municipal. Ce a ieșit? Încă ne crucim când vedem maidanul de lângă Ploiești.

Intențiile au fost bune, cu siguranță! Rezultatul însă ne-a făcut de râsul României. Am ajuns pe posturile naționale de televiziune cu ”investiția” de la Ploiești.

https://portal.republikanews.ro/parc-municipal-sau-maidan-acoperit-de-buruieni-primaria-ploiesti-reusit-sa-distruga-o-investitie-de-milioane-de-euro-video/

Ei bine, la peste un an, parcul municipal nu arată mai bine ca în trecut. Adică, tot maidan a rămas. În primăvara acestui an, municipalitatea a încercat să mai spele din rușine. A apelat la elevi pentru a replanta o parte din copacii și arbuștii uscați.

S-a plantat, dar greșit!

Și aici am dat-o în Caragiale. Plantarea s-a făcut pe o zonă de protecție a unor conducte de interes național. Deci, din circ în și mai mare circ.

Detalii aici: https://portal.republikanews.ro/dorel-din-primaria-ploiesti-noul-consilier-al-lui-dobre-a-dat-lovitura/

Ei bine, am ajuns acum în fața altei situații hilare. Și vorbim de o situație nu doar de râs, ci de paradoxul Parcului Municipal Ploiești. Reprezentanții primăriei încearcă să mai repare câte ceva.

”Vom încerca să mai plantăm în lunile următoare copaci, arbuști și alte plante. Din fericire, o parte din vegetația care era uscată și-a revenit. Încercăm să achiziționăm niște siteme de irigații și chiar un utilaj cu care să putem uda fiecare copac în parte. Încercăm să populăm și sera din incinta parcului”, a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești

 

Fără venituri în parcul municipal !

Paradoxul vine din faptul că ai un parc municipal, lângă Ploiești, în care nu găsești să cumperi o apă sau o înghețată. Explicația vine promt de la primarul Dobre:

”Pe perioada celor cinci ani de la inaugurarea parcului, conform contractului de finanțare europeană, nu avem voie să facem în parc nici un fel de activitate care să aducă venituri. Adică nu putem aduce nici măcar un comerciant de înghețată în parc. Ca să nu mai vorbesc că nu putem organiza nici un fel de eveniment, gen concert sau targ. Nu avem voie, din păcate. Așa că îi înțelegem pe ploieștenii nemulțumiți de faptul că nu au de unde cumpăra nici măcar o apă”

Așa că, încă patru ani vom privi cum iarba crește, sau se usucă. Ne vom aventura pe maidanul de lângă Ploiești, doar dacă ne aprovizionăm de acasă cu apă și mâncare. Și ne vom ruga să nu ne sfâșie câinii celui care are o stână, aproape în parc.

Citește mai mut aici: https://portal.republikanews.ro/meciul-anului-primaria-se-ia-la-tranta-cu-ciobanul-de-la-gara-de-vest/

Dar vorbim despre orașul Ploiești, locul în care aceste lucruri nu mai par paradoxuri, ci intră în sfera normalului.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor