logo
RNTV Live

Papa Francisc, profund afectat de pierderile de vieți omenești din Turcia

20E7BFCD-F787-47C0-B1E1-2B45AB229A12
Tudor Teodora

Luni, Papa Francisc s-a declarat ”profund întristat” de pierderile de vieţi omeneşti în urma celor două seisme violente produse în sud-estul Turciei care au afectat și Siria, înregistrându-se peste 1.500 de morți. 

”Papa Francisc a fost profund întristat când a aflat despre pierderile enorme de vieţi omeneşti provocate de cutremur”, a declarat cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfântului Scaun, într-o telegramă publicată de Vatican.

Suveranul Pontif a transmis rudelor victimelor „sincere condoleanţe”.

Cele doua seisme violete ce au lovit sud-estul Turciei au depășit 1.121 de morți și 7.634 de răniți, conform datelor oferite de un reprezentant al AFAD, organismul turc pentru gestionarea catastrofelor. 

În Siria, țară aflată într-un război civil, seismele cu epicentru în Turcia au cauzat 592 de morți, din care 371 s-au înregistrat în regiunile Alep, Hama, Latakia şi Tartus, potrivit agenţiei de presă oficială Sana, care a adăugat că au fost rănite peste 1.000 de persoane.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Papa Francisc se declară ”profund întristat” de pierderile de vieţi omeneşti în urma seismelor din Turcia

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor