logo
RNTV Live

Pandemia nu i-a împiedicat să plece la tratament în stațiunile balneare/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Pandemia nu i-a împiedicat să plece la tratament în stațiunile balneare

Vor cu orice preț să ajungă într-o stațiune balneară pentru a-și trata afecțiunile. În ciuda restricțiilor și a pandemiei, numărul solicitărilor pentru biletele de tratament în stațiunile balneare, nu a scăzut. În Prahova, biletele repartizate s-au epuizat, ultimii pensionari mergând la tratament în decembrie.

Pandemia nu i-a împiedicat pe pensionari să  plece la tratament în stațiunile balneare de la noi. Numărul chiar a crescut față de anul trecut. Dacă în 2020, doar puțin peste 2400 de bilete au fost repartizate bătrânilor din județ, anul acesta, deși timp de 3 luni nu s-a plecat în stațiuni din cauza restricțiilor, mai mult de 3300 de prahoveni au mers la tratament. Și asta deși numărul solicitărilor a fost de 7000 cereri pentru bilete de tratament.

 În fiecare an, cererea este mult mai mare decât numarul biletelor acordate. În topul preferințelor rămând spațiunile balneare Covasna, Băile Felix, Pucioasa sau Mangalia. Repartizarea biletelor de tratament balnear se face în baza unui punctaj în care intră mai multe condiţii. Respectiv, cuantumul pensiei, categoria de pensie, frecvența cu care a mers la tratament balnear în ultimii 2 ani, dar și gradul de handicap, acolo unde este cazul. Cei care nu s-au încadrat pentru staşiunile dorite, pot fi repartizaţi la cerere pentru staţiunile care rămân. Biletul este pentru 16 zile cu tratament, în funcţie de afecţiune, cazare şi masă, în general în hoteluri de două şi trei stele. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-tata-cere-ajutor-pentru-a-da…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor