Foto: Arhiepiscopia Tomisului-facebook

Aceste măsuri sunt luate pentru înfiinţarea Mitropoliei Tomisului

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au emis un ordin circular către toate protoieriile și sectorul Exarhat, instituind o perioadă de post de luni, 26.02.2024, până miercuri, 28.02.2024, inclusiv, la cererea credincioșilor pentru pace, rânduială și descoperirea adevărului.

„Având în vedere râvna şi solicitarea insistentă a credincioşilor din cuprinsul Sfintei Arhiepiscopii a Tomisului de a se institui o perioadă de rugăciune şi de post pentru împlinirea dorinţei poporului de pace, rânduială şi descoperire a adevărului, se emite prezentul ordin circular: 1. Se instituie o perioadă de post de luni, 26.02.2024, până miercuri, 28.02.2024, inclusiv.

2. În această perioadă, clericii şi credincioşii vor oficia în biserici şi mănăstiri, zilnic, Acatistul Bunei Vestiri şi Acatistul Sfântului Apostol Andrei. 3. Toate parohiile şi mănăstirile din subordinea Arhiepiscopiei Tomisului vor anunţa enoriaşii cu privire la prezenta dispoziţie canonică, după Sfânta Liturghie de duminică, 25.02.2024”, se arată în ordinul citat conform Digi24.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a afirmat că „În exercitarea misiunii sale, un ierarh ortodox poate institui o perioadă specială de post și rugăciune la solicitarea clerului și a credincioșilor. Au mai fost instituite în decursul timpului multe astfel de măsuri extraordinare. Pentru Arhiepiscopia Tomisului, ultimul post special cu rugăciune instituit de către ierarh a avut loc în anul 2020, în contextul de atunci.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *