Conform Cristinei Florentina Șaitiș, directoarea Liceului Tehnologic „Vlădeasa” din Huedin, „catalogul electronic este cel mai bun reper în momentul în care un elev are probleme cu prezența la școală sau încep să scadă rezultatele școlare.”
În anul școlar precedent, a fost implementat catalogul electronic Viva. Sebastian Emanuel Oprița, director adjunct al Colegiului Național „Ion Neculce” din București, a oferit căteva avantaje ale acestui nou tip de catalog.
Sebastian Emanuel Oprița: „Partea bună este că noi, de exemplu, la finalul anului, trebuie să facem acel raport privind calitatea, starea învățământului în liceu. Din catalogul electronic Viva poți să obții mai ușor anumite raportări, de exemplu: numărul de absențe, oricum se văd și care au fost copiii care au avut cel mai mare număr de absențe. Poți să faci, până la urmă, niște statistici, plecând de aici mult mai ușor.”
Cristina Florentina Șaitiș: „Ca director, am mai folosit o funcționalitate, în sensul că toate cadrele didactice încarcă planificările pe discipline în această platformă Viva. Încarcă toate informațiile despre activitățile extrașcolare, dovezile. Deci, este un foarte bun mijloc de monitorizare a activității cadrelor didactice și, nu în ultimul rând, există o secțiune de chestionare de feedback, unde sunt diverse modele de chestionare predefinite sau posibilitatea de a crea chestionare personalizate pentru elevi, părinți, profesori, secretari și, evident, după ce aceste răspunsuri se înregistrează, aplicația face și interpretarea rezultatelor și statistica.”
„Avantajele catalogului electronic sunt atât de multe încât trebuie să le să le structurez puțin. În primul rând, considerăm catalogul electronic un instrument de eficientizare a comunicării între școală, elevi și părinți. Apoi, este un instrument de monitorizare și de avertizare chiar în momentul în care apar unele elemente de schimbare în comportamentul școlar al elevului.
Am să am să detaliez puțin fiecare dintre cele două afirmații: ca mijloc de eficientizare a comunicării, cum funcționează acest catalog electronic Viva – atât părinții, cât și elevii, cât și profesorii, evident, și-au instalat o aplicație pe telefonul mobil, o aplicație gratuită în care, de exemplu, părinții pot să urmărească în timp real situația școlară a elevului, însemnând note, modalitatea de evaluare, pentru că, în momentul în care profesorii trec o notă în acest catalog, există și o rubrică mică în care pot să dea detalii în legătură cu tipul de evaluare: răspuns oral, test, portofoliu sau alte informații pe care doresc să le transmită”, a mai adăugat directoarea.
Vezi AICI declarația întreagă a directoarei.
Sursă: edupedu.ro
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.