logo
RNTV Live

Operatorul HIDRO PRAHOVA SA anunță o nouă etapă în realizarea Bazinului Biologic al viitoarei Stații de epurare Breaza

Breaza 5
Daniel

UNITATEA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI

Proiectul „Fazarea Proiectului Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova

Operatorul HIDRO PRAHOVA SA anunță o nouă etapă în realizarea Bazinului Biologic al viitoarei Stații de epurare Breaza

Operatorul regional de apă și canalizare HIDRO PRAHOVA SA continuă în această perioadă lucrările la Bazinul Biologic al viitoarei Stații de epurare Breaza, cel mai important obiectiv al acestei investiții, inclusă în primul lot al Contractului de lucrări CL1 “Reabilitare și extindere Stații de epurare apă uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova”.

Lucrările de construcție la Bazinul Biologic sunt realizate de antreprenorul general al investiției, societatea Hidroconstrucția SA București. Etapa actuală în derularea acestui obiectiv, realizată în ziua de 13 aprilie 2021, a vizat turnarea a 660mc de beton, într-un interval de 12 ore. Bazinul Biologic al Stației de epurare Breaza va fi finalizat în luna mai 2021, termen prevăzut în contract pentru acest obiectiv.

Contractul de lucrări CL1 “Reabilitare și extindere Stații de epurare apă uzată în orașele Sinaia, Breaza – Stații de tratare apă potabilă în orașele Comarnic și Sinaia, județul Prahova” face parte din Proiectul “Fazarea proiectului reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și canalizare în județul Prahova” și prevede construirea Stației de epurare a apelor uzate ce va deservi orașele Breaza și Comarnic. Această stație va avea o capacitate de 36.000 locuitori echivalenți și se va realiza până în luna iunie a anului 2022. 

Valoarea totală a investiției este de 26.421.804,41 lei, fără TVA, din care operatorul HIDRO PRAHOVA SA, autoritățile locale și centrale vor asigura 21,24%, pentru restul investiției finanțarea fiind asigurată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

                            

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor