Operatorul de salubritate Rosal a primit o amendă uriaşă de la Garda de Mediu Prahova/ FOTO DOCUMENT

cautam-reporteri-republikanews

Rosal  pune în pericol sănătatea umană

Operatorul de salubritate Rosal a primit o amendă uriaşă de la Garda de Mediu Prahova/FOTO DOCUMENT 

Garda de Mediu Prahova a amendat societatea Rosal cu suma de 100.000 lei! Instituția a efectuat un control în data de 24 iulie la depozitul societății din cartierul Bereasca, unde inspectorii Gărzii de Mediu au găsit deșeuri stocate direct pe sol, lucru care contravine legislației privind protecția mediului. Totodată, Garda de Mediu a stabilit că, din cauza căldurii, deșeurile emanau un miros puternic, lucru care pune în pericol sănătatea umană. Pentru deficiențele constatate, Garda de Mediu a amendat operatorul de salubritate Rosal cu suma de 100.000 lei.

Pe data de 12 iulie, un angajat Rosal, sătul să lucreze în aceste condiții, ne-a trimis mai multe fotografii din incinta depozitului plin de gunoaie, explicând că este deranjat de mirosul puternic emanat de gunoaiele adunate acolo.

“Lucrez într-o mizerie de nedescris, de fiecare dată când trec prin zonă sunt forțat să inhalez aerul urât mirositor. Conducerea nu ia nicio măsură. Cei care trec prin zonă trebuie să suporte mirosul pentru că așa vrea conducerea.”, ne-a scris la acel moment angajatul care ne-a trimis imaginile.

Ca urmare a articolului apărut în ziarul Incomod, comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova s-a sesizat:

 

“Ne-am sesizat și am procedat la efectuarea unui control. Datele sesizate s-au confirmat, în sensul că societatea a stocat temporar deșeuri, fără a avea autorizație în acest sens, încălcând dispozițiile prevăzute în Autorizația integrată de mediu eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului, motiv pentru care am procedat la sancționarea societății cu amendă în cuantum maxim de 100.000 lei”, a declarat Adrian Spînu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova.

Potrivit documentul emis de Garda de Mediu Prahova, în timpul controlului, în incinta amplasamentului, s-a constatat stocarea temporară de deșeuri municipale amestecate pe o platformă betonată în suprafață de aproximativ 40 mp, la o înălțime medie a deșeurilor de 1,5 m, situată în partea din spate a halei de depozitare materiale antiderapante, o parte dintre gunoaie sprijinindu-se pe pereții exteriori ai halei.

Totodată, în zona în care deșeurile municipale amestecate erau depozitate temporar, era prezent un autohac prevăzut cu container pentru transportul deșeurilor și un buldoescavator pentru încărcarea acestora în vederea transportării la rampa de deșeuri menajere.

Garda de Mediu Prahova spune că în zona depozitării deșeurilor, dar și în zona limitrofă, ca urmare a încălzirii acestora din cauza temperaturilor crescute și a activității de încărcare cu cupa a deșeurilor, era prezent disconfort din cauza mirosurilor.

“Rosal Grup sucursala Ploiești nu a asigurat eliminarea în totalitate a deșeurilor care le-au fost încredințate și nu a supus deșeurile operațiunii de eliminare în condiții de siguranță, gestionarea deșeurilor realizându-se cu punerea în pericol a sănătății umane prin crearea de disconfort din cauza mirosurilor”, se arată în adresa emisă de Garda de Mediu Prahova.

Totodată, inspectorii au descoperit în timpul controlului că la depozit era prezent personal de la salubritate care proceda la strângerea mecanizată a deșeurilor împrăștiate în zona riverană depozitului de material antiderapant.

“Astfel, prin stocarea temporară a deșeurilor menajere direct pe sol pe amplasamentul din strada Ștrandului s-au încălcat prevederile OUG 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare și ale Legii 211/2011, privind regimul deșeurilor cu modificările și completările ulterioare.

SC ROSAL GRUP SA a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 100.000 ron pentru nerespectarea OUG 195/2005 privind protecția mediului cu modificările și completările ulterioare și au fost trasate două măsuri de remediere a deficiențelor constatate, având termen de realizare 26.07.2018, respectiv 25.08.2018”, se mai arată în documentul emis de Garda de Mediu, pe care îl puteți citi mai jos integral:

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/accident-teribil-in-apropierea-ploiestiului-doua-autoturisme-si-o-motocicleta-s-au-lovit-cu-putere/

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/videocriminal-in-libertate-au-crezut-ca-viata-lor-se-va-termina/

Foto cu carater ilustrativ

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here