logo
RNTV Live

Operatorii de transport în comun, obligați să dovedească faptul că au cel puțin un autobuz nepoluant/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Operatorii de transport în comun, obligați să dovedească faptul că au cel puțin un autobuz nepoluant.

Unde-i lege, nu-i tocmeală! Potrivit vicepreședintelui  Consiliului Județean Prahova, Cristian Apostol, caietul de sarcini prin care va fi atribuit prin licitație serviciul public de transport intrajudețean va fi modificat, din nou, astfel încât operatorii de transport public să fie obligați să aibă cel puțin un autobuz nepoluant.

Operatorii de transport în comun care vor dori să se înscrie la licitaţia lansată de Consiliul Județean Prahova în ceea ce privește serviciul public de transport intrajudețean vor fi obligați să dovedească faptul că au cel puțin un autobuz nepoluant. Potrivit vicepreședintelui Cristian Apostol, în caietul de sarcini privind atribuirea acestui serviciu de interes public va trebui să fie transpusă o Ordonanţă din Guvern prin care care autoritățile publice sunt obligate ca 18,7% din parcul auto să fie cu mijloace auto nepoluante.

De precizat este și faptul că reprezentanții Consiliului Județean Prahova nu vor renunța nici la ideea de a constitui un ADI Mobilitate. Astfel, cei care vor dori să achiziționeze mijloace de transport în comun nepoluante o vor putea face cu ajutorul fondurilor europene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor