logo
RNTV Live

ONU: „Omenirea nu a fost niciodată atât de aproape de sfârșitul lumii”

62322272
Ștefan Petre

Pe măsură ce ”riscurile de escaladare” ale războiului din Ucraina, criza climatică și sărăcia extremă cresc, lumea se îndreaptă ”cu ochii larg deschişi” către ”un război mai extins”, a spus luni secretarul general al Organizației Națiunilor Unite în faţa Adunării Generale a ONU.

”Am început anul 2023 cu o convergenţă de provocări nemaivăzute în viaţa noastră – Antonio Guterres

Guterres a amintit că grupul de oameni de ştiinţă care gestionează ceasul Apocalipsei a situat de curând acul la 90 de secunde înainte de “miezul nopţii”, considerând aceasta o avertizare gravă referitoare la viitorul omenirii.

“Perspectivele de pace continuă să se diminueze. Riscurile unei escalade şi ale unui carnagiu continuă să crească”, a spus responsabilul ONU.

“Mi-e teamă ca lumea să nu se îndrepte ca un somnambul spre un război mai extins, dar mi-e teamă că de fapt o face cu ochii larg deschişi”, a spus el, înainte de trece la alte subiecte extrem de tensionate, de la conflictul Israel-Palestina până în Afganistan, trecând prin Myanmar, Sahel sau Haiti, anunță Știrile Pro TV.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor