OncoFight: campanie națională pornită de Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România

national-cancer-institute-BxXgTQEw1M4-1200x545_c
Andrei-Vlăduț Gușter

În ciuda eforturilor de prevenție, creșterea cazurilor de cancer în România constituie un semnal alarmant pentru necesitatea intensificării inițiativelor de a oferi informații relevante și sfaturi care pot contribui concret la reducerea acestor statistici alarmante.

Pentru a se alătura acestei misiuni, Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România lansează Campania Națională OncoFight, programată să se desfășoare în perioada 13-26 noiembrie.

Această inițiativă își propune să aducă în atenția publicului larg informații despre modalitățile de prevenire a cancerului, relevanța unui diagnostic precoce și a unui tratament adecvat, precum și identificarea factorilor de risc care contribuie la apariția cancerului.

Campania, desfășurată simultan de către cele 7 Asociații Locale membre ale FASFR din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Târgu-Mureș, Timișoara și Asociația Colaboratoare din Republica Moldova, Chișinău, se va desfășura online prin publicarea de materiale informative destinate educației studenților farmaciști și nu numai.

Aceste materiale vor aborda tipurile de cancer, factorii de risc și metodele de prevenire și vor fi distribuite pe paginile de Social Media ale Federației, respectiv pe Facebook. Totodată, se va disemina un chestionar care vizează gradul de cunoaștere al publicului țintă.

În mediul online, va avea loc și un webinar intitulat „Tipuri de terapii în oncologie”, prezentat de Georgeta Negret, Farmacist Specialist în Farmacie Clinică și Farmacist Primar în Farmacie Generală. Webinarul este programat pentru data de 15 noiembrie, începând cu ora 19:00.

Activitățile desfășurate în cele șapte centre universitare din țară și unul din Republica Moldova vizează distribuirea de flyere informative în farmacii și spații publice pentru a atinge un public cât mai divers. De asemenea, activitățile planificate în licee au ca scop educarea unei generații informate în ceea ce privește cancerul.

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România a fost constituită din dorința studenților de a genera schimbări pozitive în societate prin proiecte cu impact. În prezent, ne ghidăm după misiunea și viziunea noastră, reflectate în motto-ul: „Împreună facem viitorul studenților farmaciști mai bun!”.

Misiunea FASFR este divizată în trei direcții majore, fiecare contribuind la îndeplinirea viziunii noastre și acoperind nevoile studenților farmaciști:

  • Îmbunătățirea stării de sănătate a populației prin educarea publicului larg cu privire la diferite patologii și prevenția acestora, precum și promovarea colaborării interprofesionale în domeniul sănătății;
  • Dezvoltarea profesională și personală a studenților farmaciști prin facilitarea accesului la informații și organizarea de proiecte dedicate învățării și dezvoltării acestora;
  • Dezvoltarea educației farmaceutice prin implicarea activă în sistemul educațional farmaceutic din România, promovarea farmacistului în societate și sprijinirea sistemului educațional în domeniul farmaceutic.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor