logo
RNTV Live

Omul care „a prezis” cutremurele din Turcia

62322146
Ștefan Petre

Frank Hoogerbeets este un cercetător olandez de la Solar System Geomatry Survey (potrivit India Today), ce a prezis puternicele seisme din Turcia și Siria cu aproape 3 zile înainte să se producă.

Mesajul de pe Twitter al bărbatului: „Mai devreme sau mai târziu va avea loc un seism de 7,5 în această regiune (sudul și centrul Turciei, Iordania, Siria, Liban)”.

Mesajul a ajuns viral pe rețeaua de socializare, fiind urmărit de mai bine de 29 de milioane de persoane. Ulterior, în ziua producerii cutremurului, acesta declară cum a reușit să prezică evenimentul.

Frank Hoogerbeets: „Inima mea este alături de toți cei afectați de cutremurul major din centrul Turciei. Așa cum am afirmat mai devreme, mai devreme sau mai târziu acest lucru se va întâmpla în această regiune, la fel ca în anii 115 și 526. Aceste cutremure sunt întotdeauna precedate de o geometrie planetară critică, așa cum am avut pe 4-5 februarie.”

În același timp, compania Twitter afirmă următoarele: „Nu există nicio bază științifică pentru predicțiile privind cutremurele. Există întotdeauna o șansă să se producă un cutremur în locurile cu falii active, dar testele au arătat că previziunile specifice nu au rezultate mai bune decât cele aleatorii. Afirmațiile privind corelația cu alinierea planetelor au fost infirmate.”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor